Koffiesoorten

Download hier onze koffiebrochure: Klik hier 

Costadoro Espresso
Met de Costadoro espresso blend is het allemaal begonnen in de winkel in Turijn. De Costadoro is de meest verkochte blend in Italië van Costadoro. De geur van cacao overheerst, maar ook tonen van gedroogd fruit, gember, tabak, rabarber en chocolade zijn te herkennen. Evenals de Masterclub een zeer prettige koffie zonder bittere of scherpe smaak. De Costadoro blend bestaat voor 90% uit arabica’s, voor 10% uit robusta. Deze laatste zorgt voor een net iets pittiger koffie en een mooie stevige hazelnootkleurige cremalaag. Zeer geschikt voor zowel espresso, cappuccino, alsook cafe Creme. 

De kenmerken van de blend

Costadoro Espresso, een uitgebalanceerde en volle melange, is samengesteld uit 90% Arabica en 10% hoogwaardige Robusta. De koffie produceert een intens hazelnootkleurige, fijn getextureerde crema, typisch voor gecertificeerde Italiaanse espresso. Gedroogde vruchten en chocoladeachtige tonen maken het uniek.
Deze melange is samengesteld met 90% Arabica en 10% Robusta koffiebonen  uit de volgende landen: Quatemala | Hondura | Brazilië | Indië.

 


Costadoro Coffeelab:
In 1890 begon Oreste Beccuti een kleine bar en een koffieroosterij in Turijn. Tegenwoordig verkoopt Costadoro meer dan 35% van zijn bonen aan het buitenland. Onder de vele vaste klanten zit ook het Kremlin in Rusland. Eén principe heeft Costadoro nooit verlaten: alle soorten eerst stuk voor stuk branden en dan pas melangeren. Deze melange is een 100% Arabica koffieboon, en heeft meer frisse en fruitzuren. Costadoro is lid van het prestigieuze International Institute of Coffee en één van de winnaars (met Coffee Lab) van de International Coffee Tasting 2012 in Trieste! 

De kenmerken van de Blend
Costadoro Coffeelab, een zeer volle smaak welke zeer zacht en rond aanvoelt. Deze melange is samengesteld uit 100% Arabica koffiebonen. De koffie heeft een mooie goudgele cremelaag waarin meer dan 40% smaak van de koffieboon naar voren komt. 
Deze melange is zeer goed in balans en vol van smaak, met aroma`s van citrus , specerijen , toast, gedroogd fruit en chocolade.
Deze melange is samengesteld van bonen welke afkomstig zijn uit de volgende landen: Quatemala | Honduras | Brazilië | Costa Rica | Ethiopië.Costadoro Easy
Deze 70-30 blend is de meest krachtige melange van Costadoro. Het is een sterke kruidige koffie met intense smaaktonen van cacao. De pittige nasmaak en uitgesproken body maken deze koffie uitermate geschikt voor het maken van espresso. Een overheerlijke koffie met een intense geur van chocolade en kruiden. De cremalaag heeft een mooie hazelnootkleur.

Deze melange is samengesteld met 70% hoogwaardige Arabicabonen en 30% hoogwaardige Robusta koffiebonen  uit de volgende landen: 
Quatemala | Hondura | Brazilië | Indië.Costadoro Respecto Biologisch & Fairtrade
Deze melange heeft een zeer goede body, tonen van chocolade en biscuit komen naar voren en heeft een lichte zuurgraad van rood fruit, een cremalaag met een mooie, compacte en aanhoudende textuur.
Deze melange is samengesteld met 100% hoogwaardige Arabicabonen uit de volgende landen: Nicaragua | Mexico | Columbia.Costadoro arabica
Is 1 van onze topblends. Door haar zachte en kruidige smaak wordt deze koffie als zeer prettig ervaren. Masterclub koffie is een 100% arabicablend met bonen afkomstig uit Brasiliè, Guatemala, Honduras,  Costarica en Ethiopiè. In de blend komen tonen van cacao, hazelnoot, ananas en rabarber naar voren. Het cafeïnegehalte is met 1,3% zeer laag te noemen.

Aanbevolen voor espressomachines met een niet te hoge temperatuur.
Zeer geschikt voor zowel espresso, cappuccino, alsook café Creme.
Een mix van hoge kwaliteit, versterkt door een sterke bloemengeur met tonen van kruiden, Costadoro Arabica is licht zuur, zoals typerend is voor deze variëteit, die in combinatie met zeer lage niveaus van bitterheid zorgt voor een aangename espresso, zelfs zonder suiker. Kenmerken van de 100% Arabica-blend

De Costadoro Arabica-blend is exclusief gemaakt van zorgvuldig geselecteerde Arabica uit Zuid-Amerika en Ethiopië. Nadat ze zorgvuldig zijn geselecteerd, worden de beste bonen geroosterd en vervolgens gemengd om de kwaliteiten van elke afzonderlijke oorsprong te behouden. Het is deze variëteit van single-origins die verantwoordelijk is voor het dominante aroma van specerijen, evenals die van cacao, hazelnoot, ananas en rabarber en geuren van bloemen en toast.

De single-origin koffie
Honduras | Brasiliè | Guatemala | Honduras, | Costarica | Ethiopiè


 

 

Vrijblijvend advies aanvragen

Neem contact met ons op en wij staan u graag te woord voor advies en het beantwoorden van uw vragen.

Contactformulier

0341-268235