Barista Trainingen / Latte Art

Indien u een mooie professionele koffiemachine voor uw horecabedrijf koopt is het belangrijk om te weten hoe het maximale rendement uit uw investering haalt.

Bij Koffie Costadoro weten wij als geen ander hoe u dit voor elkaar krijgt. Daarom bieden wij Barista Trainingen aan voor onze klanten. Dit kan voor u zelf zijn en natuurlijk ook uw personeel. Tenslotte is uw succes ook ons succes. Als koffieleverancier willen wij graag uw partner in succes zijn en bieden daarom alle mogelijkheden aan die nodig zijn.

Barista Workshop

Waarom zou je een barista workshop organiseren voor je medewerkers? Een van de meest gestelde vragen over het nut van een barista cursus! Wanneer je weet dat de kwaliteit van het kopje koffie van consumenten thuis, en op het werk, de laatste jaren is verhoogd is het moeilijk om in je horecazaak niet mee te gaan met deze kwaliteit en alsnog een volwaardige consumptieprijs te vragen. De consumenten weten steeds beter kwaliteit te waarderen en zien direct of men te maken heeft men een professionele horeca man/vrouw of een “hobbyist”.

Wanneer het verkopen van koffiesoorten een belangrijk onderdeel van je omzet is het goed om te weten waar je een goede barista workshop of nog beter een koffie workshop kunt regelen.

Koffie Workshop

De basis voor elke barista is het leren van de koffiebonen, het proces van branden en bereiden van een perfecte kop koffie. In de koffie workshop leert uw personeel dat de koffie ook in de laatste meters (van de koffiemachine naar de gast) zijn kwaliteit behoudt en een goede smaak produceert.

Er wordt uitleg gegeven over de verschillende soorten koffiebonen en wat het juiste gebruik hiervan is. Andere onderwerpen die aan bod komen zijn de maling van de koffiebonen, de waarde van het water (hoeveelheid, hardheid, etc), de koffiemachine en het creëren van een kopje koffie, cappuccino etc.

U zult zien dat de motivatie van uw personeel wordt verhoogd door het kunnen creëren van een goede kop koffie waar ze trots op zijn!

Barista Opleiding

Wanneer horeca personeel deze barista cursus hebben voltooid is het mogelijk om door te gaan en een barista opleiding te volgen. Hierin wordt geleerd hoe men ook Latte Art toepast zodat de cappuccino voortaan wordt versierd met mooie figuren, iets dat uw gasten zeer aangenaam zullen verrassen.

Wilt u meer weten over de barista cursus – workshop in uw horecabedrijf? Neem dan nu contact op (0341-268235) en verbaas u over de mogelijkheden voor uw horecazaak.

costadoro koffiecostadoro coffeelab koffie

Vrijblijvend advies aanvragen

Neem contact met ons op en wij staan u graag te woord voor advies en het beantwoorden van uw vragen.

Contactformulier

0341-268235