B-Corp Certificaat gewonnen

 


B Corporation certificaat

Wat is het B corporation certificaat
In de wereld van vandaag is de maatschappelijke verantwoordelijkheid, duurzaamheid steeds belangrijker geworden. Dit geeft bedrijven de mogelijkheid om een positieve impact te maken. Het B-Corporation-certificaat is een waardevol instrument waarmee bedrijven kunnen laten zien dat ze zich inzetten voor het ondernemen met maatschappelijke impact.

Alle koffies van Costadoro hebben dit B Corp. certificaat ontvangen. Het is een prachtige aanwinst voor het merk! Het laat zien hoeveel passie en energie er wordt gestoken in het produceren van de producten en het welzijn van de werknemers. De duurzaamheid staat ook hoog in het vaandel. Het is ook een stukje respect naar de maatschappij en het milieu. Waarde creëren door waarden te respecteren.

waar gaat het over
Duurzaam zijn betekent verantwoordelijk handelen in de hele toeleveringsketen, beginnend bij de leveranciers van grondstoffen, via de eigen medewerkers, tot aan de eindklanten, zonder de impact op het milieu en de samenleving niet te vergeten. B Corporation vormt een wereldwijde beweging van bedrijven die geloven in zaken als een positieve kracht voor mens en planeet,  die werken aan het creëren van een meer inclusief, rechtvaardig en regeneratief economisch paradigma.

De inzet voor de toekomst
De koffiemarkt is een zeer delicaat systeem. De waarde van dit product is genoteerd aan de belangrijkste beurzen van het Westen en neemt wereldwijd de tweede plaats in onder de grondstoffen die onmiddellijk na olie op de markt worden gebracht. Een positie die hem blootstelt aan aanzienlijke risico's van financiële speculatie.

Toewijding aan het milieu
Milieukwesties spelen een sleutelrol binnen Costadoro 's maatschappelijk verantwoord ondernemen en worden geïmplementeerd door middel van een reeks belangrijke initiatieven. Deze houden verband met verschillende sectoren, zoals bijvoorbeeld de herstructurering van de industriële site, afvalverwerking en het creëren van plasticvrije omgevingen of het gebruik van elektrische voertuigen.

Toewijding aan mensen

  •  Families De ondernemersfamilie is de instelling waarin de leden worden opgeleid     tot ondernemer. De waarden van verantwoordelijkheid, initiatief en vrijgevigheid.   een ondernemersfunctie is niet gekoppeld aan het bezit van een ding maar het bezit van zeldzame eigenschappen.
  • Werknemers: een van Costadoro's fundamentele middelen zijn haar werknemers.   De laatste investeringen zijn dan ook voor het welzijn van de werknemers.
  • Verkoopteam: Het verkoopteam van Costadoro is gebaseerd op een goed       samenwerkend team. Iedereen wordt he zelfde behandeld, en respect voor elkaar     staat hoog in het vaandel.

 

Toewijding aan de gemeenschap

Costadoro is een bedrijf met diepe wortels in een specifieke regio en gemeenschap. Het bedrijf heeft altijd een sterke band en toewijding behouden aan de gemeenschap. Daarom is Costadoro al vele jaren betrokken bij initiatieven ter ondersteuning van de meest kansarme groepen.

De actieve betrokkenheid van Costadoro bij het sociale weefsel van de regio komt ook tot uiting in diverse sportieve, culturele en sociale initiatieven. Costadoro zet zich actief in op deze gebieden, waarbij het streven naar positieve verandering en groei centraal staat.

wij hopen u met dit blog meer geïnformeerd te hebben over het B-Corp certificaat. 
Voor vragen: Bel of mail naar Koffie Costadoro Nederland.

0341-268235
info@koffie-koffie.nl


Terug