Biologische thee - Een gezonde drank

biologische thee

Er wordt gezegd dat het de Chinese keizer Shen Nong (2737 v. Chr.) was die de gunstige eigenschappen van theebladeren ontdekte die in infusie waren gezet en die bijgevolg de teelt van Camellia Sinensis koesterde. 

Vanaf 200 voor Christus werd thee opgenomen in de traditionele kruiden als een plant die nuttig is voor de behandeling van vermoeidheid en spijsverteringsstoornissen.

Het lijdt geen twijfel dat de heilzame eigenschappen in combinatie met de aangename smaak van het drankje hebben bijgedragen aan zijn populariteit over de hele wereld. Lopend onderzoek in de medische wereld heeft ertoe geleid dat het de afgelopen decennia mogelijk is geweest om de belangrijkste chemische bestanddelen in theebladeren te identificeren, waardoor de traditioneel bekende eigenschappen worden benadrukt en ook nieuwe ontdekt. 
De gegevens in de literatuur, gecombineerd met in vitro en in vivo experimenten, lijken eigenschappen toe te kennen die gunstig zijn voor het welzijn van de mens voor specifieke stoffen in thee.


vitaminen

mineralen

Aminozuren

Fenolische verbindingen

conclusies

methylxanthines

Vrijblijvend advies aanvragen

Neem contact met ons op en wij staan u graag te woord voor advies en het beantwoorden van uw vragen.

Contactformulier

0341-268235