koffie costadoro

Koffie Costadoro Nederland

De keuze voor de merken zijn gebaseerd op kwaliteit en service. Zo zijn wij trots op ons merkkoffiebonen uit Italië: Costadoro. De Costadoro Koffiebonen zijn namelijk van zeer hoge kwaliteit en leveren een uitstekende smaak voor een espresso en cappuccino.

De Costadoro Koffiebonen zijn al diverse keren (3 x !) uitgeroepen tot de beste koffiebonen van Italië. Dit gebeurde tijdens een blindproeverij in Trieste waarbij alle grote topmerken uit Italië bij aanwezig zijn. Wanneer je dan als beste wordt uitgekozen, en tot 3 keer toe, dan mag je met recht spreken over de beste koffie uit Italië.

Hoog niveau

Het is niet verwonderlijk dat de koffie van Costadoro hoge ogen gooit. De laboratoria van het merk behoren tot de beste ter wereld. De branderij is op het hoogste niveau gecertificeerd: zowel UNI als ISO 9001:08. Bovendien dragen de blends het keurmerk van het gerenommeerde Istituto Nazionale Espresso Italiano (INEI). Costadoro bezit plantages over de hele wereld, zodat zij controle kan uitoefenen op het gehele groeiproces van de koffieplant. Op de wijze waarop de boeren met de bonen omgaan. En op de wijze waarop met de boeren wordt omgegaan. Goede apparatuur, de juiste certificering en tevreden koffieboeren zijn belangrijk. Maar voor het verkrijgen van die ultieme smaak is meer nodig.

Zorgvuldige branding

Als de bonen via een speciaal geconditioneerd transport in Turijn aankomen, worden ze eerst gecontroleerd op de aanwezigheid van chemische en/of organische bestanddelen. Vervolgens worden ze per soort geselecteerd en zorgvuldig opgeslagen. De volgende stap is het brandproces. Omdat de bereidingswijze verschilt per soort koffieboon, brandt Costadoro elke bonensoort apart. Daarvoor nemen de koffiebranders de tijd: twintig minuten op een relatief lage temperatuur, in plaats van de gebruikelijke vijf op een hoge temperatuur. Dit alles voor het verkrijgen van die verfijnde, pure smaak. 

Optimale kwaliteit

Na die eerste branding volgt een tweede en zelfs een derde (optische) selectie van de bonen. Als de selectierondes achter de rug zijn, mogen de bonen een paar dagen uitrusten. Dan volgt de laatste cruciale stap: het samenstellen van de melanges. Die melanges worden vervolgens in speciaal ontworpen verpakkingen gedaan, zodat de kwaliteit van de bonen optimaal blijft. En u kunt genieten van het beste dat op koffiegebied te vinden is!

Koffie Costadoro - De beste koffie uit Italië! 

Nu u weet dat Costadoro door kenners wordt gezien als de beste koffie uit Italië is het goed om te weten dat deze koffie voor uw horecazaak verkrijgbaar is bij A Tazza koffie groothandel. De Costadoro koffiebonen is verkrijgbaar in verschillende melanges zodat er altijd een juiste keuze bij zit. Daarbij leveren wij een hoogwaardige service die door onze klanten wordt bejubeld. Zo worden tijdens de levering van de koffiebonen meteen uw machines en molens nagekeken. Hierdoor bent u verzekerd van het voorkomen van ongewenste reparaties en dat u altijd de juiste afstelling heeft voor een perfecte kop Italiaanse koffie.
Koffiegroothandel, ook voor uw zaak

Wanneer u benieuwd bent naar de mogelijkheden voor uw horecabedrijf, neem dan nu contact met ons op zodat u een – vrijblijvende – aanbieding krijgt. Dit kan zijn als totaalconcept koffie, dus inclusief horeca koffiemachines (koffieautomaat of espressomachine), horeca servies, koffiebonen van Costadoro en koffie toebehoren. Zo heeft u 1 aanspreekpunt en is de leverancier uw contactpersoon, elke maand weer!

Informeer nu naar de mogelijkheden en vraag naar de tips over koffiemachine kopen, huren of leasen !

Vrijblijvend advies aanvragen

Neem contact met ons op en wij staan u graag te woord voor advies en het beantwoorden van uw vragen.

Contactformulier

0341-268235