Moet ik mijn espressomachine ontkalken?

Nee, bij espressomachine welke een permanent kalkfilter voor de machine hebben aangesloten is dit niet nodig. Let wel dat dit filter een bepaalde capaciteit heeft dus vervang het kalkfilter optijd en vervang het filter minimaal elk jaar. Hieronder leest u waarom...
Minder kalk afzetting in de koffiemachine door het gebruik van een kalkfilter.


HEB IK EEN KALKFILTER NODIG ?
              
Het antwoord hierop is :           JA


                         

Voorkomen is beter dan genezen. De schade welke kalk kan aanrichten is soms onvoorstelbaar en in sommige gevallen niet ongedaan te maken. Het reduceren van kalk kan dus een goede optie voor je zijn wanneer je geen zin hebt in storingen van o.a. verwarming elementen welke het vroegtijdig begeven, verstoppingen veroorzaken in de kleppen en bovendien niet te vergeten de stroomverhoging welke kalkvorming met zich meebrengt.
 
Een kalkfilter of waterontharder is de perfecte investering voor wie voorgoed korte metten wil maken met kalkaanslag. Een waterontharder is een soort van fitler dat gevuld is met harsbolletjes. Het reservoir wordt rechtstreeks voor jouw espressomachine of koffiemachine  geplaatst waarna het hard water erdoorheen kan. Door een natuurlijk proces (ionenwisseling) worden de ongewenste calcium- en magnesiumionen omgezet in natriumionen die je water zacht maken. Hiermee voorkom je dus 80% meer kans op storingen e.d. problemen welke kalkaanslag met zich meebrengt.

Wilt u nu ook meer informatie omtrent het gebruik van een waterontharder voor uw espressomachine, klik hier om advies aan te vragen.

 

Terug