Koffiemachine Horeca - Koffiemachines
* GRATIS Advies voor Horecabedrijven & MKB Bedrijven *

Op werkdagen Bereikbaar

9.00 tot 18.00 uur

0341-268235


Koffiemachine Professioneel

Koffiemachine Professioneel

Er is een groot aantal verschillen tussen een huishoudelijk koffiemachine en een koffiemachine professioneel. Afhankelijk van een aantal aspecten is het verstandig om voor uw horecabedrijf een professionele koffiemachine aan te schaffen. Hier volgen enkele tips die u helpen bij het maken van de juiste keuze.

Koffiemachine Professioneel

Koffiemachine Professioneel

Professionele Koffiemachine

In menige huishoudens wordt een behoorlijk aantal kopjes koffie gedronken echter in zelfs de kleinste horecazaken is het aantal al aanzienlijk hoger. Het aantal kopjes koffie per dag is dus al een meetgraad om te kijken wanneer u moet overstappen op een professioneel koffiemachine. Onze adviseurs kunnen u voorzien in de nodige informatie.

Volautomaat Koffiemachine

Zo kunt u kiezen voor het ultieme gemak van een volautomaat koffiemachine. Dit biedt u als horecaondernemer vele voordelen zoals gebruiksgemak en eenheid. Elk personeelslid zal dezelfde kop koffie serveren, ongeacht achtergrond of opleiding. Dit is dus een zekerheid voor u.

Afhankelijk van het aantal soorten bonen in de koffiemachine (1 of 2) kiest voor een extra smaak dimensie voor de espresso en cappuccino. Vaak zijn de professionele volautomaten uitgerust met een automatische cappuccino toren. Hierdoor wordt de melk dan “opgezogen, verwarmd en gestoomd in het kopje geserveerd’. Gemak dient de mens zeg maar.

Espressomachine Professioneel (pistonmachine)

Een professionele espressomachine (ook wel pistonmachine genoemd) is het ambachtelijke werk van een barista. Dit zorgt voor een extra beleving bij uw klanten die thuis ook al een verse-bonen-machine hebben staan. De geluiden van de maling van de bonen, het uitkloppen van de pistonhandle, en vervolgens het doorlopen van het water over de gemalen koffiebonen zorgen voor een complete beleving in de horeca.

Veelgehoorde tegen argumenten voor Pistonmachine

Vaak horen we dat een volautomatische koffiemachine sneller zou zijn dan een pistonmachine. Het tegendeel is waar ! Daar waar een automaat slechts 1 tot (maximaal) 2 kopjes koffie gelijktijdig kan zetten doet een espressomachine een veelvoud. Zo is een standaard espressomachine voorzien van een 2-groeps boiler. Dit betekent dat u het volgende gelijktijdig kunt produceren:

  • 2 x espresso / cappuccino
  • 1 x thee
  • 1 x melkopschuimen

Indien u kiest voor Conti espressomachines zijn er zelfs mogelijkheden om (bij diverse modellen) 2 x thee EN 2 x melkopschuimer toe te passen. Hierdoor komt u uit op een veelvoud van productie.

Wel zo handig om te weten wanneer u geld verdient met het koffieapparaat !

Laat u zich goed voorlichten door een van onze koffie adviseurs en maak een vrijblijvende afspraak.