Koffiemachine Horeca - Koffiemachines
* GRATIS Advies voor Horecabedrijven & MKB Bedrijven *

Op werkdagen Bereikbaar

9.00 tot 18.00 uur

0341-268235


Volautomatische Koffiemachine Horeca

Volautomatische Koffiemachine Horeca

Bent u op zoek naar een volautomatische koffiemachine voor uw horecabedrijf? En kent u al de verschillende mogelijkheden om een volautomatische koffiemachine te kopen, huren of leasen ? In dit artikel leg ik de verschillende mogelijkheden uit zodat u altijd een juiste keuze zult maken wanneer wij een gepast voorstel doen.

Volautomatische Koffiemachine Horeca Kiezen

Eerst is het belangrijk om te weten hoe u bij deze keuze bent gekomen, wat waren de belangrijkste reden om te kiezen voor een volautomatische koffiemachine. Kiest u voor het gemak van de volautomatische koffiemachine of denkt u dat een halfautomatische koffiemachine (pistonmachine) teveel werk is voor uw medewerkers? Aangezien wij beiden (volautomaat & halfautomaat) leveren is er voor ons geen reden om een voorkeur te hebben. Wij gaan uitsluitend voor het beste advies voor u zodat u altijd de beste keuze maakt uit ons aanbod.

Voordelen Volautomatische Koffiemachine

De voordelen van een volautomatische koffiemachine is dat u – in principe – altijd dezelfde koffie krijgt. Hierdoor is er een constante waarborg van kwaliteit, ongeacht welke medewerker de koffie “maakt” en serveert. De moderne koffiemachines kunnen veel verschillende soorten koffie automatisch maken, denk aan:

  • espresso
  • cappuccino
  • latte macchiato
  • wiener melange
  • chocomel
  • etc

Er is dus genoeg keuze in de soorten van koffie of varianten hiervan en iedereen kan op een knopje drukken, toch ?

Nadelen Volautomatische Koffiemachine Horeca

Er zijn ook enkele nadelen voor het aanschaffen van een Volautomatische Koffiemachine in de horeca. Op de eerste plaats is er minder beleving vanuit de klant, gast, gezien. Zo brengt een halfautomaat, ook wel pistonmachine genoemd, meer geluiden met zich mee wanneer een barista koffie maakt. Het ontkoppelen van de piston, afkloppen in de lade, malen van de verse koffie, etc zorgt voor een extra dimensie aan de beleving van verse koffie. Let op: er zijn ook volautomatische koffiemachines die verse bonen malen voor elke bestelling koffie.

Ook het personeel zal minder betrokken zijn bij het maken van een koffie, espresso of cappuccino door een volautomaat dan bij een halfautomaat. Dit is op te lossen met trainingen welke wij geven aan onze klanten.

Mocht u vragen hebben over de mogelijkheden van het huren, kopen of leasen van een volautomatische koffiemachine, neem dan nu contact op.